Valet är över.

Igår var det val, det var ett spännande resultat, Socialdemokraterna vann partivis, men gör sitt sämsta val på en lång tid, Moderatrena gör sitt bästa val någonsin och Sverigedemokraterna kommer in i riksdagen.
M 30,0%

C 6,6%

SD 5,7%
FP 7,1%

KD 5,6%
Övriga partier 1,4
S 30, 9%

V 5,6 %

MP 7,2 %


Detta betyder att Sverigedemokraterna har får vågmästaroll, man kan säga att vågmästaroll är en väldigt avgörande roll vid röstningar. Ett exempel är att alliansen röstar JA till någon fråga, och de rödgörna röstar NEJ till en fråga, eftersom de rödgrön har ungefär lika många mandat i riksdagen som alliansen så har Sverigedemokraterna en avgörande röst.

Eftersom inget parti vill detta så måste kanske moderaterna samarbeta med något annat parti. Fredrik Reinfeldt har erbjudit samarbeta med miljöpartiet, men det gick inget vidare. Maria Wetterstrand menar att om de samarbetar med Moderaterna sviker de sina anhängare.

Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson säger att partierna kommer att ge med sig till slut, att de kommer att samarbeta trots allt.

Är det här bara början tro?
Eller kommer Sverigedemokraterna att växa för varje val?
Hur kom det sig ens att Sverigedemokraterna kom in?
Igår på valvakan var Bert Karlsson där och fick samma fråga. Hans svar var att media har gett dem för mycket uppmärksamhet. När han säger så finns det folk som menar att vi
skulle tagit dom mer på allvar, det kan ligga något i det. Jag har inte sett dom i en enda debatt mot ett annat parti, och när jag hör något om dom är det alltid en n
egativ sak. Kanske eldar detta till många sympatiröster?






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0